VEGOVO TEKMOVANJE IZ ZNANJA MATEMATIKE 2022

V sredo, 6. 4. 2022, je na OŠ Šentvid potekalo regijsko tekmovanje iz znanja matematike za Vegovo priznanje. V soboto, 23. 4. 2022, pa je potekalo državno tekmovanje na OŠ Jožeta Moškriča v Ljubljani.

Iz 6. razreda se je od 13 tekmovalcev šolskega tekmovanja na regijsko tekmovanje uvrstilo 6 učencev. Tine Skalar Leben, Katarina Kos, Maj Dolinar, Andrej Kovaljev, Katja Čampa in Jaša Luštrik so osvojili bronasto priznanje. Maj Dolinar se je uvrstil tudi na državno tekmovanje, kjer je osvojil srebrno priznanje.

Od 11 tekmovalcev 7. razreda sta se dve tekmovalki uvrstili na regijsko tekmovanje, ki pa se ga je udeležila Eva Vidic. Eva Vidic, Tia Čeferin in Jaka Malnar so na šolskem tekmovanju osvojili bronasto priznanje.

Od 14 tekmovalcev 8. razreda so Aljaž Vehar, Iva Oblak, Julija Velikovrh in Gal Strušnik na šolskem tekmovanju osvojili bronasto priznanje.

Iz 9. razreda pa so se od 17 tekmovalcev na regijsko tekmovanje uvrstili 4, udeležili pa so se ga 3 učenci. Eva Šifrer in Anej Peternel sta se uvrstila tudi na državno tekmovanje. Anej Peternel in Iris Kresnik Šušteršič sta na regijskem tekmovanju  osvojila bronasto priznanje, na šolskem tekmovanju tudi David Strušnik in Brina Žejn. Eva Šifrer pa je na državnem tekmovanju osvojila srebrno priznanje.

Čestitke vsem tekmovalcem!