ŠOLA ZA STARŠE V ŠOL. LETU 2020/21 – PREDAVANJE 17.3.2021

Spoštovani starši učencev OŠ Preska!

Pod okriljem Zdravstvenega doma Medvode in s pomočjo Občine Medvode delujemo kot Akcijska skupina na področju primarne preventive, kar pomeni, da dajemo možnost staršem, da pridobijo nova znanja in izkušnje za vzgojo otrok. Organiziramo predavanja za starše vrtčevskih otrok, za še bolj oseben pristop pa organiziramo delavnice ali predavanja za starše šolskih otrok.

V tem šolskem letu smo izvedli že več predavanj preko spleta, da smo se prilagodili  epidemiološki situaciji covid-19. Vabimo vas na predavanje, ki je bilo načrtovano lani marca, pa je odpadlo zaradi začetka epidemije.

Predavanje z naslovom  »Radosti in pasti nove tehnologije«, bo izvedeno v sredo, 17. 3. 2021, ob 18. uri preko Google Meet

Predavanje bo vodil dipl. teol. in terapevt MIHA KRAMLI, priznani strokovnjak, ki ima bogate izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela v Centru za bolezni odvisnosti v ZD Nova Gorica.

V Centru za bolezni odvisnosti v Novi Gorici se soočajo s hitrim razmahom zasvojenosti s sodobnimi tehnologijami. Po Kramlijevi oceni več kot polovica otrok preživi v prostem času v virtualnem svetu, kar lahko bistveno vpliva na njihov način življenja. Gre za civilizacijski problem. Ko v svojem življenju otroci, mladostniki, odrasli začutijo določene primanjkljaje, poiščejo v virtualnem svetu ravno to, kar jim manjka, poiščejo vlogo v internetnih vsebinah in jo igrajo. Veliko ljudi je danes prepričanih, da je virtualno bolj realno kot realnost. 

Dragi starši,

prijazno vabljeni, da se vključite in prisluhnete. 

Svojo udeležbo sporočite na naslov: vida.bregar@siol.net. Nato boste na svoj elektronski naslov prejeli povezavo videokonference predavanja.

 Projekt financira Občina Medvode.  Udeležba je brezplačna.

Lep pozdrav!

 Vida Šušteršič- Bregar, dr. med. spec., voditeljica akcijske skupine