V PRIČAKOVANJU POMLADI

Spoštovani kolegi in starši, dragi učenci

Zima se počasi preveša v pomlad, vznikli so prvi zvončki  in telohi, dnevi so vse daljši, vse skupaj pa to pomeni, da s tem raste tudi upanje v vrnitev v skorajšnje bolj ali manj normalno življenje – tudi šolo – takšno, ki smo jo poznali pred krizo.

Dragi učenci. Sprašujem se kako vsi tisti, ki še ne obiskujete šole, preživljate dneve, kako teče vaš učni proces, kako zelo pogrešate šolo? Učitelji poročajo, da ste kar pridni in da lepo sodelujete pri pouku na daljavo. Veste, povedati vam moram, da sem bil, tako kot nad decembrsko virtualno proslavo, navdušen tudi nad to, ki ste jo pripravili ob slovenskem kulturnem prazniku. Sem si jo ogledal na spletu. Čestitke vsem, ki ste sodelovali! Ponovno ste dokazali, da je Osnovna šola Preska prava zakladnica talentov, mojstrov na različnih področjih. Vesel in tudi ponosen sem, da imamo na šoli učence, z njimi pa tudi učitelje-mentorje in starše, ki se zavedajo kako pomembna je bila, in je, slovenska kultura. Skupno sodelovanje med vsemi nami, tudi spoštljivost, je temelj uspeha in medsebojnega razumevanja. Prav to je bilo tudi v preteklosti tisto, ki nas je povezovalo, s tem smo se tudi v viharnih časih ohranili kot narod. Prešeren je pred skoraj dvema stoletjema do takrat podcenjeni slovenski jezik s svojo umetelnostjo povzdignil in dokazal, da je naš materni jezik lahko enakovreden ostalim evropskim jezikom.

Konec januarja je po navadi tudi čas, ko se zaključi prvo ocenjevalno obdobje v šolskem letu. Letos je bilo drugače, saj je (bo) šolsko leto zgolj eno samo ocenjevalno obdobje. Naj vam ne bo hudo zaradi tega, skupaj – da, tudi tukaj – bomo zmogli prebroditi tudi to. Če bo kje zaškripalo, sem prepričan, da boste pri svojih učiteljih in razrednikih naleteli na razumevanje in na podporo. Saj skupaj zmoremo, kajne? Do konca februarja nas čaka še pust čas in zimske počitnice. Tako pust kot počitnice bosta letos verjetno minila v nekoliko drugačnih okoliščinah, a verjamem, da se ju zagotovo veselite. Vesel bom, če mi boste poslali ali delili na spletu fotografije kakšna pustna šema boste letos – kavboj, marsovec, princeska ali celo ta sitni virus?

V vsakem primeru sonce pridobiva na moči, z njim pa, upajmo, slabi virus. Z mislijo na vse vas, vas  lepo pozdravljam in vam želim doživete februarske dni. Naj nam vsem skupaj  minejo v pričakovanju težko pričakovanih pozitivnih sprememb.

Primož Jurman, ravnatelj