ČETRTI TEDEN PANDEMIJE – NAGOVOR G. RAVNATELJA

Dragi učenci, starši in kolegi,

Vstopamo v četrti teden, te, tako nam neljube krize in pandemije koronabacila, ki je praktično čez noč postavila naša življenje na glavo. Kako ste, kako preživljate dneve?

Veste, zelo vesel bi bil, če bi se mi na moj mail primoz.jurman@guest.arnes.si oglasili predvsem vi, učenci s svojimi izkušnjami, in mi zaupali, kako ste, kako delate naloge za šolo, kakšen je vaš stik z vašimi učitelji, kako preživljate prosti čas. Morda bi mi želeli zaupati kakšno vašo dogodivščino, katero knjigo ste prebrali nazadnje, in kateri film ste si ogledali. Morda pa želeli podeliti kašno vašo veliko skrivnost? Kar korajžno, pričakujem vas.

Starši pri našem pedagoškem delu igrate zelo pomembno vlogo. Posebej me veseli, da si med seboj pomagate in da si pomagamo. Da si delimo pomoč, nasvete, se spodbujate, si vlivate moči in samozaupanja. Verjamem, da se povezujete tudi po drugih kanalih. Ker nikomur ni lahko. Vsi se spopadamo z nečim novim, neznanim. Čakamo. In ne vemo, koliko časa bo trajalo. Veste, svet se ne podrl, če ne boste uspeli ‘predelati’ vsega, kar vam naložimo iz šole in če kakšen dan vaš otrok tudi ne naredi vsega, kar naj bi. V teh dneh je res na voljo veliko število drugih življenjskih lekcij, ki jih skušajo učitelji vključiti v ‘pouk’.

Ne pričakujemo od staršev, da boste učitelji. Zato smo tukaj učitelji. Kontaktirajte nas. Od vas, starši, pričakujemo, da boste pomočniki pri organiziranju ‘urnika’ in spodbujevalci, ko delovna vnema pojenja, tam in takrat, ko bo potrebno. Pouk pa naj bo domena otroka. Z vašo pomočjo ga skušamo organizirati tako, da bodo učenci lahko čim bolj samostojno opravljali svoje naloge. Nekateri učenci so, drugi pa še bodo še imeli, v tem tednu tudi dneve dejavnosti, ki bodo popestrili njihove dneve, vas in učitelje pa vsaj malček razbremenili.

Zagotovo vas je še nekaj tistih, ki se boste spomnili življenja pred internetom: kaj pa če bi vaši otroci pripravili poligon za vadbo v naravi ali stanovanj? Spomnite se iger naših babic – ristanca, zemlje krasti, gumitvista, pa »Olimpijade« v stanovanju ali doma, pohoda na bližnji hrib, teka čez drn in strn, itd. Pustite domišljiji prosto pot, le na varnost ne pozabite.

V mislih sem z vami, skupaj nam bo uspelo,

Primož Jurman, ravnatelj